Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Κολοκύθια τριμμένα, με φέτα στο φούρνο





Υλικά:



  • 4-5 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα ή αν έχουμε κάνει γεμιστά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το εσωτερικό τους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα ροδέλες
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 250γρ. φέτα χοντροτριμμένη(περίπου)
  • 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί


Εκτέλεση:



Τρίβουμε τα κολοκύθια ή μόνο το εσωτερικό τους και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.






Σε ένα ταψάκι Νο 28, βάζουμε το λάδι και κατόπιν μια στρώση κολοκυθάκια, αλάτι πιπέρι, λίγη φέτα εδώ κι εκεί, μια στρώση κρεμμύδι.
Επαναλαμβάνουμε τα ίδια δύο φορές ακόμα, τελειώνοντας με κολοκυθάκια.










Στο τέλος τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό.










Ψήνουμε για 1 περίπου ώρα, στην αντίσταση, στην μεσαία σχάρα, στους 200˚C, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να πιουν τα υγρά τους.






Σερβίρονται χλιαρά και είναι ένα πολύ νόστιμος καλοκαιρινός μεζές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου