Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μαρμελάδα Καρπούζι






Υλικά:


  • 1 κιλό καρπούζι το κόκκινο μέρος, ψιλοκομμένο και καθαρισμένο από τα κουκούτσια
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 ξυλαράκι κανέλα


Εκτέλεση:





Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το καθαρισμένο καρπούζι, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 1 ώρα να λιώσει η ζάχαρη.





Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και την βράζουμε 30΄-40΄μέχρι να δέσει.
Αν δεν θέλουμε να έχει κομματάκια, την ώρα που χοχλάζει την πολτοποιούμε με το mini pimmer. Φυσικά αν μας έχει ξεφύγει κάποιο κουκούτσι, το αφαιρούμε.
Τοποθετούμε τη ζεστή μαρμελάδα σε καθαρά βάζα (αφαιρούμε την κανέλα), που τα έχουμε βάλει στον φούρνο για 15’ στους 100˚C για να αποστειρωθούν.


Τ' αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν, γίνεται έτσι η κονσερβοποίηση και το γλυκό μας φυλάσσεται στο ντουλάπι μας, για όσο καιρό θέλουμε.
Όταν ανοίξουμε ένα βάζο, για να το χρησιμοποιήσουμε, κατόπιν το διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου