Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Παγωτό σοκολάτας με καραμέλα και πορτοκάλι









ΥΛΙΚΑ:
 

  • 1 κουτί πλήρης κρέμα γάλακτος 35% Φάγε (200γρ.)
  • 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (200γρ.)
  • 200γρ.σπιτική καραμέλα γάλακτος
  • 1 κούπα χοντροκομμένα πορτοκάλια ή περγαμόντα (γλυκό του κουταλιού-400γρ.)
  • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ Tia Maria ή Kalhua
  • 40γρ. κακάο (4 κουταλιές της σούπας)
  • 4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • 150γρ. τριμμένη κουβερτούρα Παυλίδη

Για την διακόσμηση:

50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα Παυλίδη ή σιρόπι σοκολάτας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:






Αρχικά κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό του κουταλιού.







 



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο, το νερό και μόλις λιώσει προσθέτουμε και το λικέρ.





 



Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος για μερικά δευτερόλεπτα και μόλις το μίγμα ρευστοποιηθεί, προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και την καραμέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα (σε μέτρια ταχύτητα), μέχρι να πήξει και γίνει σαντιγί.





 



Σβήνουμε το μίξερ, προσθέτουμε το γλυκό του κουταλιού και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.











Στρώνουμε σταυρωτά μεμβράνη σε μια φόρμα και απλώνουμε το μίγμα του παγωτού.





 



 Σκεπάζουμε την φόρμα με την μεμβράνη και την τοποθετούμε στην κατάψυξη, τουλάχιστον για 6 ώρες.










Πριν το σερβίρουμε, (πρέπει να έχει μείνει 10’ εκτός κατάψυξης), αφαιρούμε την μεμβράνη και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα,




Γαρνίρουμε το παγωτό με λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή σιρόπι σοκολάτας.






Σπιτική σάλτσα Καραμέλας Βουτύρου - Βutterscotch




Υλικά:



  • 1 κουτί (200γρ.) κρέμα γάλακτος 35% Φάγε
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο Lurpak
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη



Εκτέλεση:



 



Αρχικά σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς, σε δυνατή φωτιά, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.



 

Μόλις αρχίσει να χοχλάζει το μίγμα μας (προσοχή γιατί φουσκώνει), χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, το ανακατεύουμε για 12-15’, ώσπου να γίνει η σάλτσα μας ρευστή.
Την αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου