Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Γιαουρτόπιτα







Υλικά τάρτας:




  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. φρέσκο βούτυρο παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ


Για τη γέμιση:




  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης με γεύση βανίλια
  • 4 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι TOTAL ΦΑΓΕ(4Χ200γρ.)
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • ξύσμα 1 λεμονιού(προαιρετικά)

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα(προαιρετικά)




Εκτέλεση ζύμης:




Μια καταπληκτική τάρτα, πολύ ελαφριά και με υπέροχη γλυκόξινη γεύση.
Η συνταγή είναι της φίλης μου Τασίας Χατζηκοσμά – Βαρβάρη και πείραξα λιγάκι μόνο τη ζύμη της τάρτας.







Αρχικά τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια το παγωμένο βούτυρο.
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά ταυτοχρόνως και ανακατεύουμε με το εξάρτημα για το κέικ, για 2 με 3 λεπτά (ίσως χρειαστούν 1-2 κουταλιές κονιάκ ακόμα).
Αν βάλουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας, τότε ζυμώνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, για να μην ζεσταθεί το βούτυρο.







 Παίρνουμε 1 κομμάτι λαδόκολλας, το βάζουμε κάτω από τη ζύμη και με το χέρι μας απλώνουμε το φύλλο, σε μια ταρτιέρα ή ένα ταψάκι στρογγυλό ή τετράγωνο 28-30 εκ.(με ψιλά πλαϊνά).
Η λαδόκολλα από κάτω μας βοηθάει να μεταφέρουμε την τάρτα ψημένη πιο εύκολα.






Εκτέλεση γέμισης:




 
 


Χτυπάμε τ’ αβγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα για περίπου 10 λεπτά στο μίξερ.






 



Στη συνέχεια το σβήνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.











Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.








 


Κατόπιν προσθέτουμε τη γέμιση στην τάρτα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 180οC, για 1 ώρα.




Μεταφέρουμε την τάρτα με τη λαδόκολλα, την αφήνουμε να κρυώσει στη σχάρα και μετά την τοποθετούμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου