Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Βραχάκια καρυδιού









Υλικά:




  • 640γρ. (5 κούπες περίπου) χονδροκοπανισμένα καρύδια
  • 180γρ.(2/3 κούπας) ή 4-5 ασπράδια αυγού
  • 200γρ. (1,5 κούπα) άχνη ζάχαρη
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα
  • 1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κοσκινισμένο κακάο(προαιρετικά)



Εκτέλεση:







Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα χονδροκοπανισμένα καρύδια, με τη κανέλλα, το κακάο και το γαρύφαλλο.





 


Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη και το μίγμα των καρυδιών.





















Κατόπιν με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μίγμα μας και φτιάχνουμε βραχάκια, τα οποία τοποθετούμε αραιά, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.









Τα ψήνουμε στην αντίσταση, στη μεσαία σχάρα, στους 180˚C για 20’. 





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου