Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ψωμί με μπύρα, ελιές, κρεμμύδι, φέτα και μυρωδικά





Υλικά:




  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(farina up)
  • 1 κουτάκι μπύρα, σε θερμοκρασία δωματίου (330ml)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή θυμάρι
  • 3-4 κουταλιές χοντροκοπανοσμένους, διάφορους σπόρους (παπαρουνόσπορο, κολοκυθόσπορο, σιναπόσπορο κ.τ.λ.)



  • 10 ελιές πράσινες ή μαύρες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 μικρό κομμάτι φέτα(50γρ.)
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά(προαιρετικά)




Εκτέλεση:



 Αρχικά αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, ελιές και φέτα. 

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην αντίσταση στους 200˚C.




 
Στο μίξερ ή σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα 7 πρώτα υλικά και τα ανακατεύουμε για 1-2’.Θα γίνει μια ζύμη, που θα κολλάει λίγο στα χέρια. Δεν θα προσθέσουμε καθόλου νερό.












Σε ένα στρογγυλό ή μακρόστενο ταψί, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και τους σπόρους.













Βάζουμε προσεκτικά τη ζύμη (λαδώνουμε τα χέρια μας, γιατί κολλάει) και την απλώνουμε λίγο. 













Προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεμμύδια, τη φέτα και την πιπεριά.












Πατάμε καλά, για να πάνε παντού και ανεβάζουμε τις άκρες για να καλυφθούν, σχηματίζοντας το ψωμί μας.







 


Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη και το απλώνουμε ομοιόμορφα, πατώντας το λίγο.
Με ένα μαχαίρι το χαράζουμε σταυρωτά. Βρέχουμε τα χέρια μας και το ραντίζουμε με λίγο νερό.











Ψήνουμε το ψωμί στη μεσαία σχάρα, για μία ώρα.
Βγάζουμε τα ψωμί από το φούρνο και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου