Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Σοκολατένια μπισκότα φουντουκιού ή αμυγδάλου




Υλικά:



  • 1 και 1/2 πακέτο λιωμένο φρέσκο βούτυρο Lurpak (375γρ.)
  • 1 κούπα ζάχαρη (250γρ.)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγ. Γεωργίου (300γρ.)
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κούπα χοντροαλεσμένα φουντούκια ή αμύγδαλα(80γρ.)
  • 1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα, σε σταγόνες (80γρ.)
  • 1/2 κούπα κακάο(κοσκινισμένο)

Μερικά ολόκληρα φουντούκια ή αμύγδαλα(ασπρισμένα)
2-3 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι(προαιρετικά)


Εκτέλεση:








Αρχικά κοσκινίζουμε και αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτουμε και τη σοκολάτα και τα χοντροαλεσμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.










Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο(προσέχουμε να μην το κάψουμε) με τη ζάχαρη.





 




 Σιγά σιγά προσθέτουμε τα αβγά και το μίγμα αλευριού. 






Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 10’-15’, ώστε να παγώσει λίγο το βούτυρο και να μπορέσουμε να πλάσουμε τα μπισκότα μας εύκολα.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και με τις παλάμες μας πλάθουμε μπάλες, σαν καρύδια, τις πιέζουμε λίγο και φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκότα. 






Τα τοποθετούμε σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν λίγο.

Με ένα μολύβι, κάνουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο του μπισκότου και βάζουμε ελάχιστη μαρμελάδα(προαιρετικά).





 

 


 Κατόπιν τοποθετούμε το ολόκληρο φουντούκι ή το αμύγδαλο.





Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 170˚ C και ψήνουμε για 13’ ΑΚΡΙΒΩΣ.
Τα μπισκότα θα είναι μαλακά, όμως δεν τα ψήνουμε παραπάνω, γιατί όταν κρυώσουν, θα σκληρύνουν.




 


Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.




Όταν κρυώσουν τα μπισκότα γίνονται πολύ τραγανά.
Τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για να μην μαλακώσουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου