Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κέικ με μήλα, καρύδια και μυρωδικά







Υλικά:



  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 πακέτο φρέσκο βούτυρο Φλώρα ή Lurpak(250γρ.)
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη(250γρ.)
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου(300γρ.)
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας baking powder
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κούπες πολτοποιημένα μήλα (περίπου 5 – 6 μεγάλα κόκκινα μήλα, Starking, 500γρ.)
  • 2,5 κούπες τριμμένα καρύδια(300γρ.)





Εκτέλεση:



 






Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα καρύδια και τα μυρωδικά.





 








Διαλέγουμε τα μήλα μας να είναι σκληρά. Τα ξεφλουδίζουμε ολόκληρα και τα τρίβουμε, στον χοντρό τρίφτη.







 



Χτυπούμε στο μίξερ για 10’ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη, τ΄ αβγά και 2-3 κουταλιές από το μίγμα του αλεύρου.
Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά εναλλάξ, τα τριμμένα μήλα και το μίγμα αλεύρου.






 



Στρώνουμε μια βρεγμένη λαδόκολλα μια φόρμα (28-30 εκ.), για να μην μας κολλήσει και ψήνουμε στην αντίσταση, στη μεσαία σκάλα, στους 175˚C για 1 ώρα και 10΄. Δοκιμάζουμε μ’ ένα μαχαίρι αν είναι ψημένο (πρέπει να βγει καθαρό), αλλιώς το αφήνουμε για ακόμα 5’.






 





Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 2’-3’ και μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφαιρώντας ΑΜΕΣΩΣ τη λαδόκολλα, (αλλιώς θα μαλακώσει).
Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου