Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Cheese Cake ψυγείου







Υλικά για την βάση:


  • 3/4 του πακέτου φρέσκο βούτυρο Lurpac ή βιτάμ (περίπου 190γρ.)
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ τριμμένα στο μούλτι



Υλικά για την κρέμα:


  • 300gr τυρί Philadelphia
  • 1 γεμάτο φλιτζανάκι του καφέ χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο (στο ψυγείο)



Υλικά για τη σάλτσα βύσσινου:


  • 1 κομπόστα βύσσινου
  • 3 κουταλιές της σούπας corn flour (σχεδόν κοφτές)
  • 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη


Εκτέλεση σάλτσας βύσσινου:






Πρώτα απ΄όλα φτιάχνουμε τη σάλτσα για να κρυώσει. Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το ζουμί τους, τουλάχιστον για 2 ώρες. Στο ζουμί προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει συνολικά 2 κούπες. 






Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ζουμί με τη ζάχαρη. Έχουμε κρατήσει λίγο, για να διαλύσουμε το corn flour και ανακατεύοντας συνεχώς το προσθέτουμε στο μίγμα. 







Μόλις χοχλάσει το βγάζουμε από τη φωτιά. Πρέπει είναι σχετικά ρευστό σαν ζελέ ή πηχτό σιρόπι και το χρώμα του λαμπερό βυσσινί. Αν έχει πήξει πολύ, προσθέτουμε λίγο νεράκι. Το ανακατεύουμε που και που, για να μην πιάσει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει.




Εκτέλεση βάσης:





Λιώνουμε στη φωτιά τη μαργαρίνη, προσέχοντας να μην την κάψουμε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.








Το τοποθετούμε σε φόρμα που ανοίγει στα πλάγια ή κατευθείαν στη πιατέλα που θα σερβίρουμε, βάζοντας ένα τσέρκι (24εκ.), στρώνοντάς το με ένα κουτάλι πολύ καλά.




Εκτέλεση κρέμας:






Μόλις βάλουμε στο ψυγείο την βάση, χτυπάμε στο μπλέντερ το κρύο ζαχαρούχο γάλα μαζί με το τυρί Philadelphia για μερικά δευτερόλεπτα (ίσα ίσα να λιώσουν).






Κατόπιν προσθέτουμε στην κρέμα μας και το λεμόνι, συνεχίζοντας το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Ξαναβάζουμε για λίγο το γλυκό στο ψυγείο.










Μετά από 15΄, τοποθετούμε τα βύσσινα ακτινωτά (για να μπορούμε να κόβουμε εύκολα τα κομμάτια) 


 









 


και με ένα κουτάλι απλώνουμε και την χλιαρή, σχεδόν κρύα σάλτσα που φτιάξαμε. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο.






 




Λίγο πριν το σερβίρουμε αφαιρούμε το τσέρκι.













ΤΙΡ: 1.Μπορούμε αντί για την σάλτσα βύσσινου, να βάλουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας, όπως βύσσινο, φράουλα, βερίκοκο, πορτοκάλι, κτλ.
2. Αν έχει πήξει πολύ η σάλτσα την ζεσταίνω λίγο, για να μαλακώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου