Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Ατομικές τάρτες λεμονιού






Υλικά για 12 ταρτάκια:



  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. παγωμένο αλατισμένο φρέσκο βούτυρο Lurpak
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • Ξύσμα 1 λεμονιού



Υλικά κρέμας λεμονιού:


  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 5 γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουερ (1/4 της κούπας)
  • 1 και 1/5 της κούπας νερό(350ml)
  • 5 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα 2 μέτριων λεμονιών
  • 3 κρόκους από μεγάλα αβγά
  • ½ πακέτο αλατισμένο φρέσκο βούτυρο Lurpak(125 γρ.)



Εκτέλεση:


1. Zύμης








Αρχικά τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια το παγωμένο βούτυρο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με 12 θήκες.










Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά ταυτοχρόνως και ανακατεύουμε με το εξάρτημα για το κέικ, για 2 με 3 λεπτά.










Ενώ είναι ακόμα τρίμματα, σταματάμε το μίξερ και μοιράζουμε τα τρίμματα στο ταψί με ένα κουτάλι. Πιέζουμε και στρώνουμε καλά τη ζύμη, με το δάκτυλό μας.






Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην αντίσταση, στη μεσαία σχάρα για 5’ στους 220˚. Ανοίγουμε το φούρνο τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 ακόμη λεπτά, μέχρι να πάρει ωραία χρώμα.
Όταν βγάλουμε τα ταρτάκια από το φούρνο, είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν σφίγγουν.




2. Κρέμας λεμονιού:



 



 Αφού διαλύσουμε το κορν φλάουερ στο νερό, προσθέτουμε τους κρόκους και σουρώνουμε το μίγμα.




 
  

Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς τη ζάχαρη και το σουρωμένο μίγμα (κορν φλάουερ – νερό – αβγά).






Αφού πήξει η κρέμα, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας που και που, για να μην κάνει κρούστα.






Συναρμολογούμε τα ταρτάκια ως εξής:







Μεταφέρνουμε τις τάρτες, από το ταψί και βάζουμε μια κουταλιά κρέμας, προσέχοντας να μην λερώσουμε γύρω γύρω τα ταρτάκια.








Τα βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από μισή ώρα, προσθέτουμε ακόμα μια κουταλιά κρέμας σε κάθε τάρτα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.






 















ΤΙΡ: Αν θέλουμε φτιάχνουμε μια μεγάλη τάρτα λεμονιού.







Λίγη ώρα πριν να σερβίρουμε, προσθέτουμε λίγη άχνη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου