Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ζέβρα Κέικ

 





Υλικά (για στρογγυλή φόρμα 28-30εκ.)

 
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη (375γρ.)
  • 1 και 1/2 κούπες γάλα 2% ή πλήρες (375γρ.)
  • 1 και 1/2 κούπες καλαμποκέλαιο (335γρ.)
  • Α) 1 και 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουταλιά της σούπας baking powder (230γρ.)
  • Β) 6 κουταλιές της σούπας κακάο και 1 και 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουταλιά της σούπας baking powder (συνολικά 2 κούπες) (230+70=300γρ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Η 1 κούπα να χωράει 250ml νερό




Εκτέλεση:




Προθερμαίνουμε το φούρνο στην αντίσταση, στους 180˚C.
Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε, χωριστά σε δύο μπολ τα δύο μίγματα με α) αλεύρι, baking powder και β) αλεύρι, baking powder, κακάο.











Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι για περίπου 10’.
Κατόπιν χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε πρώτα το καλαμποκέλαιο και κατόπιν το γάλα.







 



 Μοιράζουμε το μίγμα στα δύο μπωλ με το αλεύρι, προσθέτοντας 2-3 κουταλιές περισσότερες στο μίγμα με το κακάο.










Αρχικά στρώνουμε το ταψάκι μας ή το τσέρκι μας με λαδόκολλα και ρίχνουμε πάντα στο κέντρο του ταψιού, 2 κουταλιές της σούπας, εναλλάξ τα μίγματά μας,
Πχ. Ρίχνουμε 2 κουταλιές από το άσπρο μίγμα στο κέντρο και τις βλέπουμε να απλώνονται μόνες τους. 










Προσθέτουμε άλλες δύο κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα, στο κέντρο πάνω από τις προηγούμενες κουταλιές….
Συνεχίζουμε έτσι εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μίγματα.










Μεταφέρουμε με προσοχή το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 50’. Ελέγχουμε μ’ ένα μαχαίρι, αν είναι ψημένο, αλλιώς το αφήνουμε για 5’-10’ σε σβηστό φούρνο.







 




Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αφού κρυώσει καλά.







Υλικά (για στρογγυλή φόρμα 22-24εκ.)


  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα 2% ή πλήρες
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • Α) 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Β) 4 κουταλιές της σούπας κακάο και 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Η 1 κούπα να χωράει 250ml νερό







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου